Шеранић у Требињу: Одлична динамика радова на новој болници

РТРС
Foto: РТРС

ТРЕБИЊЕ- Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић у Требињу је разговарао са градоначелником овог града Мирком Ћурићем и директорима Дома здравља и центра за социјални рад.

Разговарало се о будућој намјени зграде старе болнице, те пројектима у области социјалне заштите, али и начину како ријешити проблем просторија Центра за социјални рад.

Констатовано је да ће изградња нове болнице значајно олакшати организацију и примарне и секундарне здравствене мреже, а одлука о коначној намјени простора у старој болници биће донесена након детаљних анализа.

- Разговарали смо и о правима социјалне заштите и о проширеним правима које Град Требиње нуди, попут суфинансирања грађана који имају право на пратњу приликом лијечења члана породице у Београду или Бањалуци, што су веома вриједни програми које овдје имају - истакао је Шеранић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће бити настављен пројекат Центра за социјални рад у Требињу који планира да гради Фондација добротвора Слободана Галеба, који је недавно преминуо, али је његова породица изразила жељу да се настави са тим и да се нада да ће ускоро почети радови.

- Град Требиње је поднио захтјев да се садашња болница стави на располагање и да буде у функцији, било да то буде Дом за стара лица или други објекат од јавног интереса и као одговорни људи на републичком и локалном нивоу треба да то понудимо јер је све више људи заинтересовано из цијеле регије да дође у Требиње које има 270 сунчаних дана у години и идеалну климу - навео је је Ћурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана