Сеоски дијелови Новог Града и јутрос без струје

Срна
Сеоски дијелови Новог Града и јутрос без струје

НОВИ ГРАД - Сеоски дијелови новоградске општине и јутрос су без електричне енегије због кварова на далеководима узрокованих снијегом, подаци су локалног Центра за обавјештавање.

Из Центра наводе да је без напајања електричном енергијом далековод "Добрљин" у правцу према Куљанима, далековод "Блатна" од Ракана према Бушевићу у општини Крупа на Уни, те далековод "Сводна" од Сухаче према Будимлић Јапри.

Екипе "Електродистрибуције" раде од јуче ујутро на санацији кварова које је проузроковао снијег. У неколико подручних основних школа, гдје нема електричне енергије, нема ни наставе.

Руководилац техничког сектора у Комуналном предузећу "Комус" из Новог Града Драган Раљић рекао је Срни да су екипе овог предузећа јуче очистиле улице у градском дијелу и приградским насељима, а ноћас су и посуте саобраћајнице.

Дражен Гачић из предузећа "Гачић интеркоп" рекао је да је механизација трећи дан на терену, да је јуче завршено чишћење локалних категорисаних путева, а данас се обавља посипање.

У протекла 24 часа евидентиране су двије саобраћајне незгоде, у Благају је једно лице лакше повријеђено, а у незгоди на градском подручју није било повријеђених.

Висина сњежног покривача на мјерном мјесту у метеоролошкој станици у Новом Граду је шест центиметара, а у вишим предјелима га има више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана