Селаковић: За консолидацију буџета општине Дрвар 530.000 евра

Срна
Селаковић: За консолидацију буџета општине Дрвар 530.000 евра

ДРВАР - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је да ће општина Дрвар од државе Србије добити помоћ од 530.000 евра.

"Овај пут новац је намењен за буџетску консолидацију", нагласио је Селаковић у изјави за медије након састанка у Дрвару са представницима српских повратничких општина у Федерацији БиХ (ФБиХ).

Селаковић је након састанка, на којем је разговарано о проблемима са којима се суочавају повратничке општине Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово, Босански Петровац и Источни Дрвар, рекао да је Србија у прилици да помаже српским повратничким општинама у ФБиХ.

"Србија је финансирала капиталне пројекте готово на исти начин као што је то учинила за сваку општину у Републици Српској, а финансиране су обнове школа, домова здравља, вртића, болница, тако смо се трудили да на исти начин помогнемо и повратничким општинама са већинским српским станивништвом у ФБиХ", истакао је Селаковић.

Селаковић је навео пројекте који су финансирани захваљујући донаторским средствима Србије у повратничким општинама Дрвару, Гламочу, Босанском Грахову и Босанском Петровцу.

Он је најавио да ће крајем марта у Дрвару бити одржан састанак са представницима привредних комора Србије и Српске на којем ће бити ријечи о помоћи повратничким општинама у ФБиХ.

Селаковић је подсјетио и на отварање Фабрике текстила "Јумко" у Дрвару, која је такође отворена захваљујући Србији.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић захвалила је Србији за несебичну подршку коју пружа овој повратничкој општини.

Данашњем састанку у Дрвару присуствовали су начелници општина Источни Дрвар Милка Иванковић, Босанског Грахова Урош Ђуран, Гламоча Небојша Радивојша, предсједник Скупштине општине Босански Петровац Немања Давидовић и конзул Србије у Дрвару Предраг Митић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана