Села у Семберији добила асфалт и ЛЕД расвјету

М. С.
Села у Семберији добила асфалт и ЛЕД расвјету

БИЈЕЉИНА - Пројекат асфалтирања 58 путева у 42 мјесне заједнице и постављање 407 ЛЕД сијалица уличне расвјете у 27 мјесних заједница на подручју села Семберије представља највећу појединачну инвестицију у рурални развој на овом подручју од појаве короне до сада.

Истакнуто је то на јучерашњој конференцији за новинаре предсједника Скупштине града Бијељине Александра Ђурђевића и директора градског Аграрног фонда Златана Лазаревића.

Средства од 2,7 милиона за градњу путева и 300.000 КМ за расвјету обезбијеђена су из Компензационог фонда Републике Српске намијењених за ублажавање негативних ефеката пандемије корона вируса.

- Радови су почели у септембру, а настављени су у октобру, након избора и све што је одрађено урађено је након избора. На територији 42 мјесне заједнице укупно је постављено око 60.000 метара квадратних асфалта - рекао је Лазаревић.

Он је напоменуо да је Дирекција за обнову и развој РС обезбиједила бесплатне услуге надзора, који иначе коштају од један до два одсто од вриједности пројекта, што је представљало значајну уштеду средстава.

Ово је, како је рекао Лазаревић, први циклус руралног развоја Семберије који је завршен 13. јануара и то у селима Нови и Рухотина.

- Редовно су одржавани састанци са свим савјетима мјесних заједница и ниједан метар пута или ниједна сијалица није постављена мимо Савјета мјесних заједница. Све што се радило у нашим селима било је према захтјевима и приоритетима мјесних заједница - рекао је Ђурђевић.

Он је захвалио Аграрном фонду, који је са малим бројем запослених успио да у експресном року реализује пројекат руралног развоја уз подршку Владе РС и Компензационог фонда који су обезбиједили финансијска средства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана