Секулићи из Братунца досањали топли дом

Анита Јанковић
Секулићи из Братунца досањали топли дом

Братунац - Буђави и оронули зидови, земљани под и недостатак основних услова за живот ускоро ће постати ружна прошлост за шесточлану породицу Секулић из села Грабовачка Ријека код Братунца, јер су, захваљујући добрим људима, добили монтажну кућу.

Измучени тешким условима живота малишани Ружица, Новак, Михајло и тромјесечна беба Ивана Секулић, о којима је "Глас Српске" раније писао, коначно ће осјетити шта значи срећа због новог, топлог и чистог дома о којем су сањали.

Радост не крију ни њихови родитељи отац Станко и мајка Вера, која има менталних потешкоћа. Захваљујући хуманитарној акцији, коју је покренула Свјетлана Ћодо, њихов живот поприма нове обрисе, а радост је услиједила прошле седмице, када су им из милићке фирме "Савоџ" јавили да ће им донирати монтажну кућу. Глава породице каже да су он, његова жена и дјеца пресрећни.

- Кућа ће бити предивна. Имаћемо кухињу, дневни боравак, двије собе, терасу и купатило с водом, коју до сада нисмо имали - рекао је Секулић и додао да је површина куће око 55 квадрата.

Рекао је да би кућа свана требало да буде готова за дан, два, док ће унутрашњи радови потрајати наредних 20 дана.

- Кућу постављамо на мојој дједовској земљи, на темељу који сам излио прије годину, али нисам имао новца да наставим градњу. Захваљујући добрим људима сада ћемо имати све и хвала им до неба. Највише хвала Свјетлани, која је свима испричала за нашу тешку ситуацију - казује Станко.

Власник фирме "Савоџ" из Милића Саво Шарац каже да је кућу поклонио јер је људски даривати.

- Кад чините неком добро, то урадите да бисте помогли човјеку, а не ради себе или нечег већег. Дјела се не чине да би се о њима говорило - скромно је рекао Шарац.

Добра дјела красе и Свјетлану Ћодо, која је покретач акције за Секулиће. Она већ годину овој породици обезбјеђује помоћ.

- Након што је објављена прича о Секулићима, прије мјесец, људи су на намјенски рачун из свих крајева свијета уплатили 4.236 КМ и тај новац ће бити утрошен за радове на кући. Остало је још 600 КМ и за тај новац ћу им купити храну и друге потрепштине - прича Ћодо.

Истакла је да се у акцију, осим фирме из Милића, укључило и неколико мањих предузећа, која су донирала материјал за радове на плочи, на коју је кућа постављена.

- Мајстор Радојко Нешковић ће са својим радницима бесплатно припремити плочу. Једна фирма из Србије је обећала керамику, а чланови "Фејсбук" групе "Маме Бањалуке" су послале храну и веш-машину. Помоћ у храни стигла је и са Пала - прича Ћодо.

Беба Ивана

Тромјесечна беба Ивана Секулић, која је почетком септембра завршила у болници због неухрањености и лоших хигијенских услова, сада је добро.

- Бебица је у добром стању и напредује, а и остала дјеца су, хвала Богу, добро и не недостаје им ништа - рекао је Станко Секулић и додао да породицу прехрањује новцем од социјалне помоћи и повремених дневница које заради у селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана