Шековићи: Хладноћа прекинула наставу у основној школи

М. Л.
Шековићи: Хладноћа прекинула наставу у основној школи

Шековићи - Настава за 300 ученика Основне школе "Јован Дучић" у Шековићима јуче је обустављена, а ђаци се неће враћати у клупе док не буде обезбијеђено гријање или не отопли.

Директор школе Милица Василић истакла је да су о прекиду наставе обавијестили и Министарство просвјете и културе РС.

- Наставе неће бити док мало не отопли или док не поправимо систем гријања, јер је немогуће наставу изводити у хладним учионицама - рекла је Василићева и додала да ће пропуштени часови бити надокнађени.

Она је истакла да је ресорно министарство дало сагласност да припреме све за набавку нових котлова.

- Радимо на папирологији за набавку нових котлова, а према процјенама које су урађене, неопходно нам је око 30.000 марака - истакла је Василићева.

Наставу у овој школи ученици су похађали у отежаним условима од 25. фебруара, када је дошло до пуцања котла који је немогуће поправити. С обзиром на то да је било немогуће радити у хладним учионицама, часови су уз сагласност Министарства просвјете и културе скраћени на 30 минута, али је због ниских температура и заштите здравља ученика и просвјетних радника настава обустављена.

- Ђаци су у хладним и неусловним учионицама сједјели у јакнама. То се одразило на њихово здравље, па је повећан број изостанака са наставе - казала је Василићева.

Из Министарства просвјете и културе РС су саопштили да је обезбијеђен новац за куповину пећи, те да школа треба да спроведе поступак јавне набавке.

- Вјерујемо да ће процедуре бити завршене у најкраћем року како би настава почела што прије - истакли су у министарству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана