Шефови одјељења у Бијељини не могу да раде

Љ. А.
Шефови одјељења у Бијељини не могу да раде

Бијељина - Одборници скупштинске већине у Бијељини, новоименовани начелници одјељења и директори локалних предузећа и институција затражили су јуче од начелника Миће Мићића да им омогући да обављају своје функције.

На конференцији, која је јуче одржана испред зграде Градске управе, указано је на опструкције са којима су начелници и директори предузећа суочени откако се промијенио однос власти у градском парламенту. У писму, које су упутили Мићићу, затражили су да се начелник придржава закона о локалној самоуправи, истакавши да је сљедећи корак тражење права код надлежних органа.

- Највећи проблем је опструкција, која се огледа у одузимању овлаштења новоизабраним начелницима и пренос овлаштења на поједине раднике одјељења који су лојални актуелном градоначелнику - рекао је начелник Одјељења за друштвене дјелатности Слободан Марковић.

Он напомиње да је у Градској управи апсурдна ситуација, јер су одговорни за рад одјељења, а спријечени су да обављају своју функцију. 

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Славиша Јовановић је нагласио да се градска предузећа суочавају са низом проблема због бијеспарице.

- Одјељење за финансије не дозначава новац за јавна предузећа чији је оснивач град, јер актуелни градоначелник не потписује налоге за исплате. Проблем такође представља и кашњење плата, а нема новца ни за трошкове у раду - рекао је Јовановић. 

На конференцији је истакнуто да се због паралелних функција потрошња из буџета свакодневно повећава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана