СДС: СНСД чинио уступке на штету Срба у Сребреници

Срна
СДС: СНСД чинио уступке на штету Срба у Сребреници

Сребреница - Општински одбор СДС-а Сребреница тврди да је овој партији "увијек на првом мјесту био интерес Срба" док је, како истиче, локални "СНСД, уз сагласност врха странке, направио бројне уступке у овој општини на штету српског народа".

У саопштењу из СДС-а наводе да је ријеч о уступању позиције директора Дјечијег обданишта "Полетарац" у моменту када су родитељи српске дјеце, због дискриминације коју је вршила локална власт, одлучили да њихова дјеца напусте обданиште, избору секретара СО Сребреница, замјеника начелника општине, промјене назива основне школе, до смјена чланова породица погинулих са разних позиција и расподјеле донација и обновљања кућа по страначкој основи.


ОО СДС-а Сребреница оштро је критиковао изјаву потпредсједника СНСД-а Марка Видаковића који је навео да "рушење скупштинске већине у Сребреници у којој су већину чинили Срби и формирање нове, коју сада чине Бошњаци, представља још један издајнички потез СДС-а", која "због личних интереса продаје интересе Републике Српске".

Из сребреничког СДС-а подсећају да је нови потпредсједник СО Сребреница Милорад Станојевић за Републику Српску дао два брата, док је његова мајка у рату остала без ноге, а он и његов отац су рањавани.

Из ОО СДС-а су позвали Видаковића да дође у Сребреницу и увјери се да у овој општини не живи двије трећине чланова и функционера локалог СНСД-а, на челу са предсједником ОО СНСД-а Радомиром Павловићем.

У саопштењу се наводи да је СДС-у увијек на првом мјесту био интерес Срба који живе у Сребреници, те да су зато два пута безусловно подржали СНСД-ове кандидате за начелика општине.

"Када смо обезбиједили побједу, почеле су уцјене и омаловажавања, не само СДС-а већ и других српских странака. Формирана је нова скупштинска већина без СДС-а, ПДП-а И НДП-а, у народу названа жОрићева већинаж", наводе из ОО СДС-а Сребреница.

Из ОО СДС-а тврде да садашњи функционери локалног СНСД од 2000. године "ведре и облаче" Сребреницом заједно са СДА, и то углавном "у функцији личних интереса", због чега су, како наводе, принуђени да се организују како би спасили што се може спасити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана