Савић: Подићи свијест грађана о куповини домаћих производа

Срна
Савић: Подићи свијест грађана о куповини домаћих производа

ТРЕБИЊЕ- Промоција производа "Наше је боље", на којој ће се традиционално представити пољопривредни произвођачи из Херцеговине, биће одржана 19. августа, на славу града Требиња - Преображење с циљем подизања свијести грађана о значају куповине домаћих производа, изјавио је Срни директор требињске подручне Привредне коморе Веселин Савић.

Савић је истакао да куповина домаћих производа позитивно утиче на развој цјелокупне привреде, наводећи да је недовољно развијена свијест грађана о томе, па се Привредна комора Републике Српске и ресорно Министарство трговине и туризма Републике Српске труде оваквим промоцијама и активностима да то промијене.

-Циљ тог пројекта је подршка домаћој производњи, на којој треба да почива наша привреда, коју желимо да ојачамо - рекао је Савић и додао да ће првенствено бити представљени пољопривредни, прехрамбени и козметички производи домаћих привредних субјеката.

Истакао је да је та традиционална акција Привредне коморе Републике Српске, која се реализује и широм Српске, значајна да би имали што више домаћих произвођача који су способни да произведу кавалитетне и здраве производе, који су неријетко и јефтинији због мањих трошкова транспорта.

Према његовим ријечима, ситуације попут епидемије вируса корона или сукоба у Украјини су показале да је изузетно важно да имате домаћу производњу и да сте што мање зависни као економија од спољашњих добављача.

-Посебно је прерађивачка индустрија важна, да што више ствари можемо код нас произвести и да тако умањујемо трговински дебаланс, да би се смањио увоз - рекао је Савић.

Промоција "Наше је боље - произведено у Српској" биће одржана у Дучићевој улици од десет до 14 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана