Савић: Највећи проблем однос шумског газдинства према општини Рибник

Срна
Савић: Највећи проблем однос шумског газдинства према општини Рибник

Рибник - Начелник општине Рибник Горан Савић рекао је данас на састанку са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем и министром саобраћаја и веза Неђом Трнинићем да општина за сада добро функционише, али да се плаши како ће функционисати у будућности због изостанка свих видова сарадње са шумским газдинством у тој локалној заједници.

"Знатно дугују локалној заједници, око 450.000 КМ до 31. децембра 2015. и око 250.000 за три мјесеца ове године, а ми смо добили 195.000 КМ од тога. Понашају се као да шуме не расту овдје и то су отуђени центри моћи. Морамо то стање поправљати и исправљати ту сарадњу", рекао је Савић.

Он је додао да је Чубриловића и Трнинића упознао и о проблемима који су настали усљед клизишта из 2014. године. "Наше штете су процијењене на око 1.200.000 КМ, што је за нас знатна цифра. Имамо шест уништених кућа и нисмо им ништа до сада могли помоћи", истакао је Савић.

Чубриловић је рекао да му је драго да је стабилизован рад саме скупштине и начелника и да је ова локална заједница задржала сву функционалност која је неопходна за живот грађана.

"Највећи проблем је однос газдинства према заједници и њихове велике неизмирене обавезе. Ова општина као и још неке наше рубне локалне заједнице ослоњене су на функционисање шумских газдинстава и уколико то функционише оне могу бити организованије и на услузи грађана у већем капацитету", закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана