Савановићима покривена кућа, потребна помоћ за наставак радова

Срна
Савановићима покривена кућа, потребна помоћ за наставак радова

Нови Град - У Малој Новској Рујишкој код Новог Града данас је покривена кућа за четворочлану породицу Савановић изграђена у акцији коју су покренули рођаци и комшије, а подржале и институције.

До прије неколико мјесеци Милена и Чедо су са непокретном кћерком Зорицом и сином Немањом живјели у трошној кући старој око 100 година.

“Живјели смо у тешким условима. Пресрећна сам јер је кућа покривена и захвални смо свима који су помогли”, рекла је Милена.

Један од покретача иницијативе за изградњу нове куће кћеркиној породици Миле Качавенда каже да се од почетка радова у посао укључило више од 250 људи.

“Рођаци, пријатељи, комшије сви су се одазвали и помогли од уклањања рушевина до данас”, рекао је Качавенда.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да ће бити потребна помоћ за наставак радова да би се Савановићи до зиме уселили у кућу.

Он је навео да је општина за изградњу куће овој породици издвојила више од 6.000 КМ.

“Осим тога, координисали смо акцију у коју се укључило и Шумско газдинство жПриједорж са донацијом грађе за кров. Укључили су се и привредници и друге институције”, истакао је Дрљача.

Породица Савановић са дјететом са посебним потребама нема сталних примања осим социјалних, инвалиднине и помоћи за његу другог лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана