Савановић: Немјерљив допринос војске у одбрани српске територије

Срна
Савановић: Немјерљив допринос војске у одбрани српске територије

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да је Војска Републике Српске дала немјерљив допринос у одбрани српске територије.

Савановић је навео да је 215.621 борац Војске Српске бранио око 2,5 хиљаде километара границе.

"Нажалост, погинуло је 23.184 борца и то говори о тежини ситуације и напору који је српска војска уложила у одбрани нашег простора и породица", рекао је Савановић, након полагања вијенаца на гробљу Свети Пантелија поводом обиљежавања Дана војске и бораца Републике Српске.

Он је подсјетио да је Војска Републике Српске настала из потребе српског народа за одбраном.

"Поучени искуством из историје, политичко и војно руководство се организовало и на вријеме формирало Војску Републике Српске", нагласио је Савановић.

Он је указао да се на овим просторима увијек борило за слободу и да слобода ни данас није константа, те је с тога треба чувати.

"Нажалост, живимо у сложеним условима када је ријеч о политичкој сигурности у БиХ и региону и то нас мора чинити додатно мобилним да препознамо све који хоће да руше слободу и јединство", рекао је Савановић.

Он је оцијенио да је положај бораца, али и цјелокупног становништва данас тежак, што је посљедица рата и лоше приватизације.

Савановић је нагласио да само економским јачањем, што подразумијева производњу, инвестиције, запошљавање, могу бити обезбијеђена средства која ће побољшати статус борачких и свих других социјалних категорија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана