"Сава Семберија": Током епидемије није отпуштен ниједан радник, три новозапослена

Срна
"Сава Семберија": Током епидемије није отпуштен ниједан радник, три новозапослена

БИЈЕЉИНА - Прехрамбена индустрија "Сава Семберија" није прекидала пословање током епидемије вируса корона, није отпуштен ниједан радник, а три су чак запослена, те је урађен и ремонт постројења, изјавио је Срни директор фабрике Стево Филиповић.

Филиповић је рекао да се у "Сави" поступа према препорукама надлежних институција, предузете су све мјере, превасходно на заштити запослених, што подразумијева дезинфекцију свих просторија.

"Радили смо у отежаним условима све вријеме, али са радом нисмо прекидали. Ниједног радника нисмо отпустили, а сви су добили пуни износ личних доходака, без обзира на то да ли су у вријеме епидемије били послати кући због хроничних болести и слабијег здравља или су радили", навео је Филиповић.

Он напомиње да је урађен и капитални ремонт постројења и припрема за овогодишњу сезону.

"И Сава се сусреће са проблемом са којим се сусреће већина привредних субјеката, а ријеч је о наплати потраживања од купаца. Очекујем да ћемо га у наредном периоду превазићи", рекао је Филиповић.

Он је навео да се тренутно ради на преради листа купуса који спремају за тржиште Дубаија, као и слатки програм.

"Сезона прераде ће почети ускоро, пристизањем новог воћа и поврћа. Кренућемо пуном динамиком, потписани су уговори са домаћим произвођачима јер, као и у претходне три године, приоритет у откупу дајемо производима из Републике Српске и БиХ, а само оне количине које не можемо обезбиједити на домаћем тржишту увозимо искључиво из Србије, а не као до сада и из Македоније и Бугарске", појаснио је Филиповић.

Он је рекао да је планирано да "Сава" преради 8.000 тона готових производа на годишњем нивоу.

Прехрамбена индустрија "Сава Семберија" извози 80 до 85 одсто производа на инострано тржиште - у Уједињене Арапске Емирате, Канаду, Шведску, Швајцарску, Њемачку, Словенију, а ускоро ће почети извоз и у САД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана