Сарајлија побједник такмичења у скоковима са Каменог моста у Требињу

Срна
Сарајлија побједник такмичења у скоковима са Каменог моста у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Дино Бајрић из Сарајева побједник је такмичења у скоковима за Каменог моста, које је у Требињу ове године одржано у оквиру новоустановљене манифестације „Дани Требишњице“.

Друго мјесто припало је Евалду Крњићу из Тузи у Црној Гори, док је трећепласирани био Требињац Игор Гудељ.

Традиционални скокови - од ове године у новом и атрактивнијем формату: са високом скакаоницом, богатијим фондом награда, професионалним жиријем, али и међународним учешћем - окупили су 12 такмичара из више градова БиХ и Црне Горе, који су скакали у три серије, објављено је на сајту Градске управе Требиње.

Три такмичара са највише бодова уз дипломе награђени су и новчано - са 1.000, 700 и 500 КМ.

-Осјећај је предиван - вријеме је било лијепо, добри скокови и много људи што ме баш позитивно изненадило. Надам се да ће из године у годину ова манифестација бити све већа и важнија за ваш град - рекао је побједник Дино Бајрић.

Другопласирани Евалд Крњић, који је први пут у Требињу, изразио је наду да ће се такмичење одржавати и наредних година и да ћу доћи поново у овај град.

-Да нисам дошао живио бих у незнању – да постоји овако лијеп град, само на два сата вожње, а да га никад нисам посјетио - рекао је Крњић.

Некад шампион требињских скокова Игор Гудељ овога пута био је трећи.

-Обично кажу, освојити друго мјесто значи изгубити прво. Али у оваквој конкуренији освојити треће мјесто за мене је као прво да сам освојио. Ово је за мене посве ново искуство, рекао бих и нова дисциплина. Али – уживао сам - истакао је Гудељ.

Скокове је оцјењивао петочлани жири, чији је предсједник био прослављени скакач Лоренс Листо, а чланови Петар Чоловић, Желимир Попов-Маги, Дражен Шегрт и секретар Спортског друштва „Леотар“ Бобан Брњош.

-Био сам предсједник жирија још на првим скоковима са Каменог моста. Данас сам био члан жирија, али ми је било много теже него кад сам био предсједник - скокови су били фантастични, само нијансе, практично пола бода је одлучивало о пласману. Имали смо тежак посао, али ми се чини да - рекао је Чоловић.

Организатори „Дана на Требишњици“ су град Требиње, градска Туристичка организација и Друштво пријатеља Требиња.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић, по завршетку дводневне манифестације „Дани Требишњице“, рекао је да су доказали да све могу заједно да ураде, уз добру организацију и труд.

-Сигурно је да ћемо се и у наредним годинама трудити да ова манифестација прерасте у догађај од значаја у региону. Требишњица је бисер нашег града и циљ нам је да имамо што више квалитетних садржаја, дружења и такмичења, да оживимо ријеку, наравно уз поштовање свих стандарда заштите животне средине - додао је Бошковић.

Захвалност за помоћ упућена је предузећу „Хидроелектране на Трбишњици“, Јавној установи „Екологија и безбједност“, „Баркама на Требишњици“, Спортском друштву „Леотар“, Спортском риболовном друштву „Требиње“, Јавној установи „Базени“, Ронилачком клубу „Посејдон“.

Изрази захвалности за помоћ у организацији упућени су и Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици Требиње, „Електрохерцеговини“, Дому здравље-Служби хитне медицинске помоћи, „Монтинг енергетици“, Полицијској управи Требиње, „Сектор секјуритију“, пивници „Хумско“ и кафићу „Ла Коста Бјанка“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана