Сарадња србачког и тузланског удружења: Плетиљама прилика за додатну зараду

Д. Ј.
Сарадња србачког и тузланског удружења: Плетиљама прилика за додатну зараду

СРБАЦ - Србачке плетиље које желе да остваре додатну зараду добиће прилику да израђују ручне радове за Удружење “Bhcrafts” из Тузле, које своје производе пласира на домаће и инострано тржиште.

Ово је изјавила предсједница Удружења жена из Српца Весна Смиљанић, која је рекла да је у сарадњи са тузланским удружењем недавно одржана радионица плетења, на којој је учествовало десетак њихових чланица.

- Понуђено нам је да израђујемо ручне радове за њихово удружење, од материјала који нам пошаљу. Претходно ћемо морати послати неколико пробних узорака, а оне које задовоље услове добиће прилику за сарадњу. Позивам све жене које знају или желе научити да плету, да се пријаве да би стекле нова искуства и добиле прилику да поправе кућни буџет - рекла је Смиљанићева.

Србачко удружење се увелико припрема за Васкршњи сајам ручних радова и зимнице, који ће наредне седмице нити организован у центру Српца, а у плану је да представе своје производе и на разним сајмовима у Градишци, Прњавору и Бањалуци.

- Ових дана потписаћемо уговор са Кућом Лијевча и Поткозарја из Градишке, гдје ће се први пут наћи наши производи, а дио асортимана купци могу пронаћи и у крајишким кућама у Бањалуци и Требињу  навела је Смиљанићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана