Сарадња између Матичне библиотеке Источно Сарајево и СПКД "Просвјета" Аустрија

Срна
Сарадња између Матичне библиотеке Источно Сарајево и СПКД "Просвјета" Аустрија

БЕЧ - Представници Матичне библиотеке Источно Сарајево и Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ "Просвјета" из Аустрије данас су у бечу потписали Споразум о сарадњи, који подразумијева развој културне дјелатности и реализације заједничких пројеката.

Споразум су у просторијама Представништва Републике Српске у Бечу потписали директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац и предсједник СПКД "Просвјета" у Аустрији Марко Сарић, саопштено је из овог Представништва.

Кулашинац је рекла да ће споразум допринијети међусобној размјени информација о културним дешавањима у Републици Српској и Аустрији, те размјени искуства у реализацији културних програма и издавачкој дјелатности.

"Постоји потреба да се широј јавности активније презентују дјелатности које спроводимо у области културе и издавачке дјелатности. Жеља нам је да у будућности заједнички организујемо одређене културне програме, да размјењујемо информације од значаја за културу и образовање, те да омогућимо и подржимо сарадњу умјетника и научних радника из Републике Српске и Аустрије", навела је Кулашинац.

Потписивање споразума је уприличено уочи аустријске премијере документарног филма "Јени – мало свјетло са запада" који говори о Јени Лигтенберг, храброј Холанђанки која је током протеклог рата у БиХ боравила у хуманитарној мисији у Палама.

Пројекцију филма у дворани "Алберт хол" у Бечу организују Представништво Републике Српске у Аустрији, Кинотека Републике Српске, Матична библиотека Источно Сарајево и СПКД "Просвјета" Аустрија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана