Сарадња Фонда за заштиту животне средине РС и општине Шамац: Опрема и возила ојачала капацитете предузећа

Д. Б.
Сарадња Фонда за заштиту животне средине РС и општине Шамац: Опрема и возила ојачала капацитете предузећа

ШАМАЦ - Шамачко јавно предузеће “Слободна зона” је у оквиру јавног позива Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС набавило канте и контејнере за одлагање комуналног отпада, те трактор са тарупом, а предузеће “Водовод и канализација” Шамац трактор са цистерном који ће олакшати одржавање канализационе мреже на подручју ове локалне заједнице.

У Шамцу је у петак одржан састанак директора Фонда Срђана Тодоровића и начелника општине Ђорђа Милићевића у вези са реализацијом пројекта, вриједног око 114.000 КМ, на основу којег су набављени опрема и возила за ова два јавна шамачка предузећа.

Тодоровић је истакао да је то наставак добре сарадње са општином Шамац на заједничким пројектима на побољшању квалитета управљања отпадом и у области побољшања квалитета снабдијевања водом.

- Говорили смо о сарадњи управо на овим пројектима кроз активности које ћемо спроводити како у овој, тако и у наредним годинама. Остварили смо добру сарадњу и на пројектима повећања енергетске ефикасности. Основна школа у Обудовцу је дио пројекта повећања енергетске ефикасности - рекао је Тодоровић.

Милићевић је појаснио да је ријеч о 114.000 КМ донаторских средстава кроз пројекте Фонда за шамачка јавна предузећа “Слободна зона” и “Водовод и канализација”, уз додатно учешће општине Шамац и ових предузећа од 34.000 КМ.

- Договорили смо наставак сарадње, која подразумијева додатну набавку опреме у оквиру комуналног предузећа “Слободна зона” и могућности да на јавни позив Фонда, који буде текао током године, кандидујемо један пројекат у оквиру енергетске ефикасности, а који се тиче Ватрогасног дома у Шамцу - рекао је Милићевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана