Саобраћајница кроз Кратину темељ за ново насеље

С. М.
Саобраћајница кроз Кратину темељ за ново насеље

РОГАТИЦА - Грађевинске машине свакодневно су на терену у рогатичком рејону Кратина, гдје је почела изградња саобраћајнице која је основ и за ницање новог насеља у овој општини.

Послије дужих припрема пројектна кућа “Урбис центар” из Бањалуке урадила је концепт измјена и допуна урбанистичког плана који је донесен 2014. године, а на посљедњој сједници Скупштине општине усвојен.

- Тај документ односи се на изградњу насеља, које је и добило име Ново насеље - рекао је један од аутора пројекта Горан Димитрић.

Ријеч је, истакао је он, о насељу које треба да никне на ледини локалитета Кратине између постојећих садржаја на Спортско-рекреативном центру и пута који насеље Крмчићи, преко моста на Ракитници, повезује са Рогатицом.

Димитрић каже да је ријеч о површини од око 22 хектара највећим дијелом државног земљишта гдје тренутно нема ниједног објекта.

Да се овај пут, за разлику од прије петнаестак година, ради о озбиљној намјери општинске власти да ново насеље што прије оживи, доказ је да су одмах по усвајању допуна урбанистичког плана почели радови.

Гради се главна саобраћајница кроз насеље која иде паралелно са регулисаном Ракитницом.

Грубе, земљане радове и насипање будућих саобраћајница изводи грађевинска оператива Шумског газдинства “Сјемећ”.

- Радови се одвијају задовољавајућим темпом, а контуре будућих саобраћајница већ се увелико назиру - рекли су у “Сјемећу”.

Планирано је да у будућем насељу никну модерни стамбени, али и трговински и други услужни објекти, као и вртић, амбуланта и градски трг.

Биће то, како се могло чути на сједници Скупштине општине, Рогатица у малом са свим садржајима за квалитетан живот оних који ту буду живјели.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана