Сански Мост: Змије прекинуле наставу

ГС
Foto: Илустрација

САНСКИ МОСТ - Настава у мјесној школи у селу Кијево, десетак километара од Санског Моста, привремено је обустављена због проналаска трагова присуства змија.

Према ријечима Мухамеда Агановића, директора Основне школе "Врхпоље", којој припада ова подручна школа, у једној учионици пронађена је змијска кошуљица.

"Због безбједности ученика и наставника одлучили смо да дјецу пошаљемо кући и да наставу организујемо онлине. О свему смо обавијестили Ветеринарску станицу, како би се обавила дератизација школских просторија", казао је Агановић.

Према његовим ријечима, ову подручну школу похађа десетак ученика различитог узраста, а настава се одвија комбинованим путем. Према ријечима Сенада Бешића, директора Ветеринарске станице у Санском Мосту, сунчано и топло вријеме измамило је змије, а на повећано присуство ових гмизаваца указују и сански пољопривредници, који обрађују своје земљишне парцеле.

Бешић каже како нема мјеста паници те додаје како змије излажу своја тијела сунцу, а ово је и вријеме када се паре, па се стиче утисак да их има у повећаном броју.

"Своја тијела излажу на каменитим и осунчаним предјелима покушавајући да апсорбују топлоту. Бројно стање змија директно је пропорционално храни коју налазе у својим природним стаништима и ништа не указује на било какве поремећаје у односу на нормално стање", казао је Бешићм, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана