Шанса за србачке пољопривреднике: Пластеници за 30 домаћинстава

Д. Ј.
Шанса за србачке пољопривреднике: Пластеници за 30 домаћинстава

СРБАЦ - Српчани који се баве пољопривредном производњом имају шансу да добију пластеник са садним материјалом и системом за наводњавање захваљујући јавном позиву који је расписала општина у склопу пројекта који се реализује са Фондом за развој и запошљавање РС вриједном 90.745 КМ.

Право учешћа имају сви пунољетни становници са пребивалиштем на подручју Српца који располажу властитим земљиштем погодним за постављање пластеника. У случају да не посједује такву парцелу, дозвољено је да земљиште буде у власништву чланова његовог заједничког домаћинства или му је уступљено на коришћење или у закуп.

- Корисници морају имати регистровану пољопривредну дјелатност или ће то учинити прије додјеле пластеника, а услов је да дјелатност буде регистрована најмање три године од закључења уговора. Такође је важно да подносилац захтјева или члан његовог домаћинства у посљедњих пет година није остварио право на додјелу или суфинансирање набавке пластеника путем општине - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић, наглашавајући да је понедјељак крајњи рок за пријаву.

Он додаје да корисници морају бити сагласни да ће суфинансирати набавку пластеника и пратеће опреме у износу од 400 КМ, што се не односи на подносиоце захтјева који доставе доказ Завода за запошљавање РС о незапослености, а такође ће морати припремити земљиште за монтирање пластеника и обезбиједити цемент и шљунак за бетонске стопе.

- Избор корисника вршиће комисија, која ће прегледати пристигле захтјеве и изаћи на терен код сваког подносиоца захтјева и на основу критеријума за бодовање сачинити коначни приједлог - истакао је Драгосављевић.

Бесповратна средства која ће стићи путем Фонда износе 68.058 КМ, а остатак у износу од 22.686 КМ обезбиједиће општина Србац и корисници пројекта.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана