Сања и Драган Малешевић из Српца одлучили да остану у Српској: Родни крај дражи од примамљивих понуда

Дејан Јовичић
Сања и Драган Малешевић из Српца одлучили да остану у Српској: Родни крај дражи од примамљивих понуда

СРБАЦ - Сања и Драган Малешевић, поносни родитељи Стефана, прворођене бебе ове године у Српцу, поред бројних понуда за посао из иностранства, одлучили су да остану у родном крају, јер се, како истичу, у Српској може лијепо живјети.

Драган (29), искусан техничар који барата ЦНЦ и другим технологијама, није пошао стопама бројних других становника са истим квалификацијама, које су веома тражене на тржишту рада у Европској унији.

Поред бројних понуда, овај двадесетдеветогодишњи Српчанин, запослен у приватном предузећу “Дрвопродекс” у Пријебљезима, ипак је одлучио да остане у граду у којем је одрастао и ту свије своје породично гнијездо.

- Било је конкретних понуда, јер су послодавци били задовољни квалификацијама и вјештинама које посједујем, али смо одлучили да останемо, јер имам добре услове на послу и задовољан сам односом са послодавцима. Уз мало воље и труда, може се и овдје лијепо живјети - каже Драган.

Он и супруга Сања су 3. јануара у 2.50 часова добила сина првенца Стефана.

Сања (23), која је запослена у Специјалистичком центру “Хемера” у Српцу, каже да је осјећај због добитка сина првенца неописив.

- Добро се сналазимо у улози родитеља. Стефан је живахан, као што су били мама и тата. Планирамо у будућности још дјеце, барем још једно за почетак - каже Сања.

Стефана, прворођену бебу у Српцу у 2021. години, посјетили су ове седмице и представници општине. Замјеник начелника општине Владимир Гужвић и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић уручили су Малешевићима поклоне у виду златника, пакета хигијенских средстава и других потрепштина за бебу, уз поклон за родитеље. У складу са мјерама пронаталитетне политике општине Србац, Малешевићима је исплаћена и накнада за прво дијете у породици у износу од 250 КМ.

Гужвић је рекао да је овом посјетом настављена традиција уручивања поклона родитељима за прворођену бебу у Српцу и да ће то бити настављено и у будућности.

- Донијели смо бројне пронаталитетне мјере на основу којих већ постижемо одређене резултате и намјера нам је да те мјере проширимо да бисмо подстакли младе да се остваре у улози родитеља и заснују породице у нашој локалној заједници - рекао је Гужвић.

Поред исплате једнократних новчаних помоћи за новорођенчад, у износу од 250 до 1.000 КМ у зависности од броја дјеце у породици, Општинска управа суфинансира трошкове једне вантјелесне оплодње, исплаћује помоћ за породице са четворо и више дјеце на мјесечном нивоу у износу од 100 КМ и помаже младим брачним паровима у куповини грађевинског земљишта за изградњу стамбених јединица.

- Ове године планирано је да започну активности на изградњи стамбене зграде за младе брачне парове, гдје ће станови моћи бити купљени по повољним условима - додао је Гужвић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана