Самоуки умјетник Младен Стакић моторном пилом дрвету даје душу

Снежана Тасић
Самоуки умјетник Младен Стакић моторном пилом дрвету даје душу

Приједор - Дрвене птице и краљевска столица израђени моторном пилом дио су необичне изложбе "И дрво има душу", којом је самоуки умјетник Младен Стакић украсио хол у приједорском Позоришту.

Овим хобијем, за који Стакић каже да захтијева пуно љубави, али и пун резервоар горива, почео се бавити прије три године. На питање због чега су му најчешћи мотиви птице, одговара да их је још као дјечак заволио, па је тако прво "оживио" једног јастреба.

- Сада се могу похвалити галеријом дрвених птица, а осим птица ту су многе друге фигуре, као што је краљевска столица, која је настала од обичног пања - рекао је Стакић. Посебно је интересантна чињеница да су све фигуре израђене од једног комада дрвета.

- Комшијама се јавно извињавам што су се понекад будили уз звук моторне пиле, а вјерујем да ми нису замјерили јер подржавају мој рад и свиђа им се како на крају изгледа коначни производ - рекао је Стакић, који је запослен у "Жељезницама РС", а заљубљеници у традиционалне игре и пјесме још боље га знају као умјетничког кореографа у КУД-у "Козара". Стакић је рекао да до сада није имао материјалну корист од свог хобија, али да му то и није приоритет.

- Поклонио сам двије птице, а поклањаћу их и даље, јер се радујем што ће моји радови красити нечија дворишта или куће - рекао је Младен Стакић.

Изложба

Необичне скулптуре у холу Позоришта биће изложене до суботе, 22. априла. Изложба је продајног карактера, а међу онима које су очарали ови предмети има много и малишана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана