Шамц: Игра и смијех захваљујући Новаку и донаторима опет испунили “Радост”

М. Л.
Шамц: Игра и смијех захваљујући Новаку и донаторима опет испунили “Радост”

Шамац - Малишани из Шамца јуче су се послије годину вратили у свој вртић “Радост”, који је послије катастрофалних поплава обновљен захваљујући Фондацији “Новак Ђоковић” и другим донаторима који су се придружили акцији најбољег свјетског тенисера.

Фондација првог рекета свијета донирала је 100.000 марака, а обнову вртића помогли су и UNICEF, UNDP и још неколико донатора.

Незапамћене поплаве оставиле су без вртића 70 дјечака и дјевојчица, али се сада враћају у потпуно нове и модерно опремљене просторије. Истичући одличну сарадњу са Фондацијом “Новак Ђоковић”, директор вртића “Радост” Вида Стајић захвалила је донаторима, а посебно Ђоковићу, који је још једном показао доброту и хуманост помажући угроженима, а посебно дјеци.

- Услови за извођење васпитно-образовног програма су сада бољи него раније и знатно ће олакшати рад васпитачима, а дјечији осмијеси и игра употпунили су прелијепо сређене просторије вртића - казала је Стајићева.

Према њеним ријечима, обнова је коштала 249.000 марака и у потпуности су саниране све просторије, кров, водо и електроинсталације, а уграђен је и нови систем гријања.

- За вријеме реконструкције, која је трајала десет и по мјесеци, дјеца и васпитачи боравили су у приватном објекту - додала је Стајићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана