Шамачко позориште "Бибац" извело Нушићеву "Ожалошћену породицу"

Srna
Шамачко позориште "Бибац" извело Нушићеву "Ожалошћену породицу"

ШАМАЦ - Представа "Ожалошћена породица" позоришта "Бибац" из Шамца одиграна је у Дому културе "Др Милан Јелић" у Обудовцу, а приход од улазница, више од 600 КМ, поклоњено је обудовачком Женском одбојкашком клубу "Црвена звијезда".

Предсједник клуба Радован Зорановић рекао је да ће средства утрошити за потребе функционисања овог клуба који игра у Првој лиги Републике Српске и овогодишњи је вицешампион.

- Позвали смо предсједника позоришта `Бибац` Милана Божића да нам помогне и он је са својом екипом радо пристао да одрже представу и сав приход од улазнца поклони Женском одбојкашком клубу `Црвна звијезда` - рекао је Зорановић синоћ након представе.

Он је навео да су договорили да наставе сарадњу и на прву утакмицу овог клуба доћи ће сви чланови позоришта "Бибац" као навијачи.

Божић је навео да им је ово друга представа у току мјесец дана коју изводе хуманитарно.

- Прошле недјеље извели смо представу у Брчком у Дому културе за нашег пријатеља којем је потребна трансплантација бубрега, а ускоро идемо у Бијељину и такође радимо хуманитарно - рекао је он.

Божић је додао да су све представе позоришта "Бибац" углавном хуманитарног карактера, да помажу другима и да то раде срцем.

Позориште "Бибац" из Шамца постоји девет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана