Шамац: У обданишту борави 149 дјеце, на листи чекања 29

Срна
Foto: Илустрација

ШАМАЦ- У вртићу "Радост" у Шамцу и у организационој јединици ове установе у Обудовцу од данас ће боравити 149 дјеце, а на листи чекања за упис је 29 малишана, рекла је Срни директор обданишта Радмила Митровић.

Митровићева је прецизирала да у обданишту у Шамцу борави 100 дјеце, а у Обудовцу 49.

Она је навела да је на листи чекања седморо дјеце у Обудовцу и 22 у Шамцу, те да постоји реална потреба за проширењем капацитета ове предшколске установе.

Митровићева истиче да су за пријем већег броја дјеце добили сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске, а раније су добили рјешење од оснивача - општине Шамац о проширењу вртићких група за 20 одсто.

"Приоритет ће, између осталог, бити поштовање мјера Института за јавно здравство Републике Српске које се односе на правилан развој хигијенских навика дјеце, а све манифестације зависиће од епидемиолошке ситуације", рекла је Митровићева.

Она је навела да су предност код уписа у обданиште имала дјеца самохраних родитеља, дјеца која су најдуже на чекању, малишани из вишечланих породица и дјеца чија су оба родитеља запослена.

Митровићева је рекла да је цијена боравка у обданишту "Радост" 120 КМ, те да родитељи чије двоје дјеце борави у обданишту за друго дијете плаћају 15 одсто мање, док је за треће дијете боравак бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана