Шамац: Трећа донација Владе Српске за дневни центар "Подржи ме"

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Влада Републике Српске уплатила је трећу донацију од 8.000 КМ за опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" на Косову и Метохији, чиме је до сада укупно издвојила 38.000 КМ, рекао је данас Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов је истакао да је премијер Радован Вишковић, на молбу бањалучког Одбора, донио одлуку о уплати донације за Дневни центар у Косовској Митровици за 168 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме".

Он је навео да је центру прикључена струја, вода, канализација, телефон, уграђено гријање, интернет, видео-надзор и сигурносни аларм.

"Сада опремамо унутрашњи и спољашњи простор - лифт, велику салу, сензорну собу, играонице, кухињу, трепезарију, канцеларије, двориште, ограду, љетниковац", рекао је Арлов.

Он каже да је ријеч о првом дневном центру оваквог типа на Косову и Метохији, који је изграђен захваљујући хуманости Републике Српске.

Арлов је напоменуо да је до сада за изградњу центра утрошено више од 300.000 евра, а након опремања тај износ биће преко 450.000 евра.Он је подсјетио да је камен темељац за изградњу центра положен 26. јуна 2019. године, а радови су почели 18. августа.

"Вјерујемо да ће до краја године центра бити опремљен у потпуности", рекао је Арлов, који је апеловао на све хумане људе, институције, предузећа да помогну колико могу.Арлов је напоменуо да ће дјеца са Космета од 25. јуна до 2. јула боравити у Српској у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који се ове године организује јубиларни десети пут.

"Хвала Влади Републике Српске и свима који су помогли, а посебна захвалност на хуманости око 100.000 ученика из 147 основних и средњих школа Републике Српске које су проводиле хуманитарне акције за помоћ у изграњи центар", додао је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана