Шамац: Прослављена дјечија Нова година

Срна
Шамац: Прослављена дјечија Нова година

ШАМАЦ - У празничном амбијенту “Зимске чаролије на ушћу”, уз ватромет и Дједа Мраза, на градском тргу у Шамцу традиционално је прослављена дјечија Нова година и подијељено 500 пакетића које је обезбиједила општина.

Прије синоћње подјеле пакетића малишани из обданишта “Радост” из Шамца и Обудовца извели су културно-забавни програм.

Дједа Мраз је на трг стигао на мотоциклу у пратњи чланова Мото-клуба “Викинг” из Шамца, а помоћ при организацији и подјели пакетића пружило је 12 волонтера Црвеног крста Шамац.

Предсједник Мото-клуба “Викинг” Радо Радић каже да 11. годину учествују у додјели пакетића, а посљедње три године, од како је почела “Зимска чаролија на ушћу”, у сарадњи са општином Шамац дијеле пакетиће.

“Ми као клуб учествујемо у довожењу Дједа Мраза и осталим враголијама, што нашу дјецу чини срећном. Клуб има 33 члана и госте из Човић Поља из њиховог Мото-клуба жТријумфж који помажу”, рекао је Радић.

Директор Центра за културу Јасна Маринковић каже да је општина Шамац обезбиједила 500 новогодишњих пакетића који су овом приликом подијељена дјеци.

“Приредили смо незаборавно дружење за најмлађе суграђане и на тај начин им честитали предстојеће празнике. Ово нам је најљепша манифестација која окупља велики број посјетилаца”, каже Маринковићева.

Дјечија Нова година дио је осмодневне манифестације “Зимска чаролија на ушћу” чији је организатор Центар за културу, а генерални покровитељ Начелник општине Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана