Шамац: Пројекат "Здраво старење" и у наредне четири године

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Пројекат "Здраво старење" биће настављен и у наредне четири године и очекује се потписивање споразума између општине Шамац, швајцарског Црвеног крста и Црвеног крста Шамац, рекла је Срни секретар шамачког Црвеног крста Даница Радуловић.

Радуловићева је навела да је у оквиру пројекта "Здраво старење", који су финансирали швајцарски Црвени крст и општина Шамац, при шамачком Црвеном крсту формиран Центар за његу и помоћ старим лицима.

Руководилац Центра за његу и помоћ Драгана Софреновић рекла је да је кроз центар од његовог оснивања прошло више од 150 корисника, те да је све више старијих становника којима је неопходна помоћ - медицинске услуге, индивидуална њега и друштвена помоћ.

Она је нагласила да је пројекат веома значајан, те да тренутно посјећују више од 70 корисника.

Софреновићева је навела да Центар од швајцарског Црвеног крста и општине Шамац добија одређени новчани износ који користе за медицинске потребе, гориво и плате.

"Општина Шамац, осим тога, финансира и 15 корисника који нису у могућности да партиципирају наше услуге. Корисници наше услуге плаћају 4,5 КМ по часу", додала је Софреновићева.

Према њеним ријечима, у Центру за његу и помоћ запослено је петоро радника, као и једно повремено, а од швајцарског Црвеног крста добили су ауто за рад на терену и електрична бицикла која им олакшавају рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана