Шамац: Празан карантин на граничном прелазу

Срна
Шамац: Празан карантин на граничном прелазу

ШАМАЦ - На подручју општине Шамац под здравственим надзором су три лица, док у карантин на граничном прелазу Шамац тренутно није смјештена ниједна особа, саопштено је из општинског Штаба за ванредне ситуације. У Шамцу до данас нема регистрованих случајева обољелих од вируса корона, а у карантину локалне заједнице у просторијама Средњошколског центра "Никола Тесла" тренутно се налази девет лица.

 

На присуство корона вируса тестирано је 12 особа са подручја општине Шамац, од којих три у оквиру карантина локалне заједнице, а резултати се очекују током наредна два дана.

Комунална полиција извршила је девет контрола поступања по рјешењима о строгој изолацији и стављању под здравствени надзор, а сва контролисана лица затечена су на својим кућним адресама.

Припадници Полицијске станице Шамац нису забиљежели ниједан случај непоштовања полицијског часа, као ни кршења забране кретања лица са навршених 65 и више година.

Из Штаба за ванредне ситуације подсјећају грађане да је и предстојећег викенда на снази забрана кретања лицима ван општине пребивалишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана