Шамац: Положени вијенци погинулим борцима

Срна
Шамац: Положени вијенци погинулим борцима

ШАМАЦ - Представници општине Шамац и општинске Борачке организације данас су обиљежили 15. април, Дан општине, полагањем вијенаца на централни споменик погинулим борцима у протеклом рату на којем су уклесана имена 440 погинулих припадника Друге посавске бригаде, од којих су 362 била са шамачког подручја.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да се Дан општине Шамац обиљежава у условима ванредног стања у Републици Српској, те да у оваквој ситуацији становници општине показују високу дозу озбиљности и примјене свих мјера које су на снази.

Он је честитао становницима Дан општине, истичући да је задовољан свим што је на подручју Шамца урађено у инфраструктурном и привредном погледу.

"У протеклих годину дана општина Шамац урадила је много. Изградили смо ново обданиште у Обудовцу, увели комплетно ЛЕД расвјету на подручју општине. Послије 25 година завршавамо пројекат потпуне обнове Градске библиотеке. Очекујем да ће у наредних мјесец-два, када ова ситуација прође, Шамац коначно и послије 14 година добити Основни суд у пуном капацитету", навео је Милићевић.

Он је нагласио да општина Шамац мора ићи напријед и искористити своје потенцијале, да буде мјесто у којем ће људи остајати и живјети.

Предсједник Скупштине општине Николина Шкрбић изјавила је новинарима да Шамац слави свој празник, али да, нажалост, ове године нема уобичајених манифестација због епидемије вируса корона.

"Немамо ни свечане сједнице, али минимум онога што смо сматрали да треба да урадимо јесте да одамо почаст погинулима у одбрамбено-отаџбинском рату", истакла је Шкрбићева.

Она је честитала празник становницима општине Шамац, са жељом да што прије сви заједно изађу из проблема у којем се данас налази скоро цијели свијет и наставе са нормалним животом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана