Шамац: Подијељено 50 пакета помоћи

Срна
Шамац: Подијељено 50 пакета помоћи

ШАМАЦ- Удружење грађана за помоћ лицима са посебним потребама Шамац данас је подијелило 47 пакета основних животних намирница и средства за хигијену својим члановима, те три пакета за три социјално угрожене породице које нису њихови чланови Удружења.

 


Вриједност сваког пакета је 35 КМ, а средства је Удружење обезбиједило из свог гранта који имају у буџету општине Шамац.

Предсједник Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама Станислав Миловановић рекао је да је Удружење, поводом новонастале ситуације са вирусом корона, донијело одлуку да уручи својим члановима пакете најосновнијих животних намирница као што су прехрамбени производи и средства за хигијену.

"Ово много значи нашим члановима и ми се надамо да ће то на неки начин њима помоћи. Наше удружење се финансира из буџета општине Шамац, а акцију подјеле пакета помогли су са по 400 КМ предузеће Зенит и Срђан Михаљчић", рекао је Миловановић новинарима и захвалио за донације.

Миловановић је подсјетио да је недавно и Маркет "Ђурић", путем Центра за социјални рад у Шамцу, обрадовао пакетима малољетне чланове Удружења.

Удружење броји 50 чланова, а у Дневном центру, који се налази у просторијама Центра за социјални рад, долази 10 дјеце.

Дневни центар ће наставити са радом након превазиђене ситуације са вирусом корона.

Мајка члана Удружења Милка Сјенчић захвалила је за помоћ, те истакла да је овој дјеци потребно да им се неко лијепо обрати и разговара са њима, а захвални су за најмању ситницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана