Шамац: По 150 КМ мјесечно за породице са четворо и више дјеце

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић организовао је данас пријем за породице са четворо и више дјеце са подручја општине Шамац са којима је потписао рјешења према којима ће мјесечно добијати по 150 КМ.

Милићевић је након пријема рекао новинарима да општина Шамац има добру праксу од 2017. године да, у складу са буџетом, помаже овој категорији становника, подсјећајући да је мјесечни износ првих година био по 100 КМ, а посљедње двије године по 150 КМ.

Он је указао на важност пружања подршке вишечланим породицама, као и одржавања састанака попут данашњег.

"Данас смо овдје имали и представнике Удружења са четворо и више дјеце како бисмо сагледали шта можемо у наредном периоду додатно учинити за ову популацију, осим суфинансирања превоза ученика основних школа и превоза средњошколаца у једном полугодишту", навео је Милићевић.

Према његовим ријечима, договорено је да студенти прве, друге, треће и четврте године студија из вишечланих породица имају нешто већу стипендију за 2023/2024. годину у односу на остале.

Милићевић је навео да је разговарано о покретању иницијативе према Влади и ресорном министарству за подршку вишечланим породицама, поготово када је ријеч о материнском додатку.

Мајка четворо дјеце Ружица Новаковић из Црквине захвалила је за помоћ, наводећи да су она и муж незапослени, да се баве пољопривредом и ова помоћ им много значи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана