Шамац: Модернизација пружног прелаза Црквина

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- Пружни прелаз Црквина на подручју општине Шамац је у фази модернизације у вези са уградњом нове електронске опреме што би требало да буде завршено до краја године, рекао је данас Срни директор Сектора за електротехничку дјелатност из "Жељезница Републике Српске" Зоран Илинчић.

"Након тога ће пружни прелаз бити осигуран најмодернијом електронском опремом, свјетлосном звучном сигнализацијом уз даљинску контролу у станици Шамац", рекао је Илинчић у Шамцу.

Он је додао да су се одазвали позиву Савјета за безбједност саобраћаја на подручју општине Шамац о теми безбједност саобраћаја, те да су сходно томе доставили информацију која се односи на пружни прелаз Црквина и пружи прелаз Шамац.

Раденка Бјелошевић из Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске истакла је да су упутили допис свим јединицама локалне самоуправе за почетак школе, те да је општина Шамац већ од 24. августа кренула са активностима и појачала присуство припадника полиције.

Предсједник Савјета за безбједност саобраћаја на шамачком подручју Симо Варадиновић рекао је да је сједница сазвана првенствено због почетка школске године и повећаног учешћа ученика у саобраћају и активностима о изради Програма о безбједности саобраћаја и путним прелазима.

Он је навео да је добијена информација од Полицијске управе Шамац о томе које су активности предузете у вези са безбједношћу ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана