Шамац: Фудбалери прикупили 1.800 км за лијечење Милице Танасић

Срна
Шамац: Фудбалери прикупили 1.800 км за лијечење Милице Танасић

Шамац - За лијечење четворогодишње Милице Танасић низ Доње Слатине прикупљено је око 1.800 КМ на утакмици између Фудбалског клуба /ФК/ "Борац" и Младе репрезентације Републике Српске /до 21 годину/ поводом отварања стадиона "Борца" у Шамцу.

Средства су прикупљена од продаје улазница, а ФК "Борац" је побиједио младу репрезентацију Републике Српске резултатом 3:1.


Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић каже да је отварање стадиона у Шамцу велики догађај који је показао да у Шамцу имају снаге да се дигну из пепела и да оно што су доживјели 2014. године преброде на најбољи начин.

Он је истакао да је Фудбалски савез Републике Српске, заједно са Фудбалским савезом БиХ, захваљујући средствима ФИФЕ и УЕФЕ, уложио у ову средину око 250.000 КМ.

"То су била иницијална средства која су отворила могућност општини Шамац да повуче средства и из других извора, па чак и нека кредитна средства", каже Ковачевић.

Он је додао да ће се Фудбалски савез Републике Српске прикључити хуманитарној акцији за малу Милицу и уплатити на рачун 1.200 КМ.

Предсједник комисије за праћење утрошка средстава за санацију штете од поплава испред Фудбалског савеза БиХ Нихад Хоџић истакао је да је изградња нове инфраструктуре градског стадиона показала да се удруженим снагама може превазићи свака невоља.

Предсједник ФК "Борац" Предраг Маринковић рекао је да су од 2014. године имали добру подршку од оба савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана