Шамaц: Асфалтирана улице у Новом Селу два

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - У Новом Селу два код Шамца асфалтирана је улице дужине 600 метара, а за радове су из општинског буџета издвојене 72.000 КМ.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић данас је са сарадницима обишао ову улицу гдје живе становници који су дошли прије 25 година из 22 општине БиХ, са великим бројем дјеце, са којима је разговарао о инфраструктурним радовима који су урађени и који предстоје у наредном периоду.

"Новоизграђена улица много значи за ове становнике. У наредном времену ћемо завршити преосталих 350 метара", навео је Милићевић.

Он је додао да је ово једна од мјесних заједница са највећим бројем дјеце, због чега су током прошле године почели изградњу дјечијег игралишта, које ће наставити ове године.

"Ових дана смо овдје уз помоћ фирме `Водовод и канализација` одрадили о изградњи водоводне мреже. Прије двије године смо изградили артешки бунар уз помоћ Инвестиционо развојне банке Републике Српске у вриједности око 80.000 КМ. То је данас предуслов да у наредних годину дана започнемо и завршимо изградњу водоводне мреже, уз учешће грађана", навео је Милићевић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ново Село два Живко Тодић рекао је да им ова улица много значи, те да ту има 36 домаћинстава.

Тодић је истакао да треба да се заврши водоводна мрежа која ће им пуно значити јер су бунари плитки од 10 до 12 метара, а артешки бунар је дубине 140 метара и свих 73 домаћинства ће се снабдијевати из њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана