Сакан: Суфицит захваљујући повољном привредном амбијенту

Срна
Foto: Срна

КОТОР ВАРОШ - Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је на новогодишњем пријему рекао да се ова локална заједница може похвалити изузетно повољним пословним амбијентом и да је ово једна од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима.

"Успјели смо да реализујемо значајан број пројеката предвиђених планом капиталних инвестиција и, захваљујући домаћинском пословању и рационалном трошењу буџетских средстава, успјели смо покрити буџетски дефицит из прошле године у износу од 370.000 КМ", нагласио је Сакан.

Он је подсјетио да су у овој години реализовани бројни пројекти и да је општина Котор Варош испунила услове БФЦ ресертификације, којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем.

Сакан је рекао да то што општина има БФЦ сертификат говори потенцијалним инвеститорима да је ријеч о локалној заједници, која је оријентисана ка потребама и захтјевима привредника.

Начелник је истакао да је у Котор Варошу тренутно 5.600 запослених, од којих чак 3.200 у кожарско-прерађивачкој индустрији.

"Ограничавајући фактор и кочницу на путу још већег привредног развоја представља недостатак радне снаге и земљишта у власништву општине", поручио је Сакан на традиционалном новогодишњем дружењу са привредницима, представницима републичких институција, вјерских заједница, удружења и невладиних организација, директорима јавних предузећа и образовних установа.

Према његовим ријечима, ова локална заједница има развијено предузетничко средиште са великим бројем пословних субјеката у различитим областима пословања, од којих су неки лидери на тржишту.

Он је захвалио свима за изузетно коректну сарадњу у овој години и пожелио много успјеха у 2022.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана