Сајам традиционалних производа и регионалних туристичких организација

Srna
Foto: Agencije

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је данас отворен мини-сајам туристичких организација и субјеката из региона и традиционални четврти фестивал домаћих производа "Херцег фест" на којима се представило око 40 излагача.

Манифестација је организована у оквиру отварања љетње туристичке сезоне у Требињу.

Директор Туристичке организације града Требиња Мирјана Путица рекла је новинарима да је за прва три мјесеца ове године регистровано 30 одсто више ноћења од прошле године, која је била рекордна, тако да ће ова туристичка година бити још боља.

Путица је рекла да Требиње нуди бројне садржаје за све генерације, те да свим грађанима желе да пруже прилику да доживе овај град из различитих перспектива, истичући да највише понуде има у авантуризму.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да је циљ да туристичка сезона траје током цијеле године, када се настоји направити садржај, истичући да ће и ове године припремити нове садржаје.

"Град Требиње значајно улаже у спортску инфраструктуру, велики број клубова из региона може да дође овдје управо у периоду када до сада нису били попуњени смјештајни капацитети", рекао је Ћурић.

Помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић рекао је да посебно радује енергија и синергија између градоначелника и сарадника, те градске Туристичке организације и Развојне агенције која ствара значајне резултате, што Влада Српске препознаје и пружа подршку.

Руководилац сектора за промоцију туризма Туристичке организације Републике Српске Марко Радић рекао је да је Требиње један од водећих градова у Српској када је ријеч о оствареним туристичким доласцима и ноћењима, те изразио наду да ће и ова година бити успјешна као прошла која је била рекордна.

"То показује да се на туризам у Републици Српској треба рачунати, да то може бити наш прозор у свијет, начин на који ћемо се отворити, да покажемо да смо здрава и сигурна дестинација", рекао је Радић.

Предсједник општине Чајетина Иван Стаматовић рекао је да овакве манифестације могу да допринесу повезивању и регионалној сарадњи између туристичких организација, наводећи да се може кроз органску храну, спорт и културу радити на промоцији.

Манифестацију су организовали град Требиње, Туристичка организација и Аграрни фонд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана