Сахрањен пијаниста и композитор Божидар Вучур: Одлазак најаутентичнијег трубадура Требиња

Срна
Сахрањен пијаниста и композитор Божидар Вучур: Одлазак најаутентичнијег трубадура Требиња

ТРЕБИЊЕ - Требињски пијаниста и композитор Божидар Вучур сахрањен је данас у Требињу на гробљу у Подгљивљу.

Опраштајући се од Вучура у име суграђана, градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је отишао први, најзвучнији и најаутентичнији трубадур Требиња, Требињац који је сав свој, ријетко виђен музички таленат, несебично и деценијама, поклањао свом граду, чију је љепоту и плаветнило неба са љубављу опјевао.

- Бобо Вучур оставио је дубок траг у култури нашег града, било да је радио у Музичкој школи, чији је, једно вријеме, био и директор, као капелник градске музике, музички уредник Радио Требиња, али и музички уредник програма, а организовао је готово све - рекао је Ћурић.

Од Божидара Вучура се у име радних колега опростио и директор Центра за информисање и образовање Требиње Манојло Ћук, који је истакао је да је Вучур много створио и оставио иза себе, никад и ни у једној прилици није се наметао нити истицао међу онима који су га окруживали, а свој таленат излагао је, скоро свакодевно суду јавности.

Божидар Вучур преминуо је јуче у 65. години у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, од посљедица инфекције вирусом корона, а након краће и тешке болести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана