Садашња већина у Сребреници ће опстати?

Агенције
Садашња већина у Сребреници ће опстати?

Сребреница - Потпредсједник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић изјавио је јуче да очекује да ће садашња већина, окупљена око СНСД-а, у нешто измијењеном саставу, и даље чинити власт у овој општини.

Скупштински колегијум је за 23. март заказао редовну и ванредну сједницу сребреничког парламента, на којој би требало да буде разматрана иницијатива 11 одборника СДА, СДС-а, ДНС-а, ПДП-а и НДП-а за формирање нове скупштинске већине.

Павловић, који је и предсједник локалног СНСД-а, каже да је за данас у Бањалуци договорен састанак руководстава СНСД-а и ДНС-а са локалним лидерима ових странака на коме треба да буде дефинисана будућа сарадња и односи у Сребреници. Очекује се да два одборника ДНС-а остану у скупштинској већини иако су били потписали приступ новој већинској одборничкој групи.

Кључно би, како се наводи, могло бити опредјељење одборника СРС-а, који би, како се незванично наводи, могао приступити актуелној већини. То би уз пет одборника СНСД-а, два из СДА и ДНС-а и једним из СДП-а БиХ и даље чинило већину, са само 11 од 21 одборника.

Предсједник локалног СДС-а Момчило Цвјетиновић потврђује да ће, највјероватније, кључну улогу у скупштинској већини имати одборник СРС-а, који је ближи постојећој скупштинској већини, која би, са останком два одборника ДНС-а, наставила да функционише, али без учешћа СДС-а у власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана