Саборци: Неоснована и непримјерена кампања против Милуновића

Срна
Саборци: Неоснована и непримјерена кампања против Милуновића

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Пензионисани пуковник Војске Републике Српске Милоје Мисирача потпуно неосновано и непримјерено води прљаву кампању против Душка Милуновића, саборца из 11. дубичке бригаде и садашњег министра за рад и борачко-инвалидску заштиту Републике Српске, саопштено је из Градског одбора Удружења “Ветерани Републике Српске” у Козарској Дубици.

У саопштењу поводом непримјерених медијских напада на Милуновића, његови саборци наводе да немају разлога да га бране јер се знао одбранити у рату, а сигурни су да то зна и у миру.

“У чије име и за чији политички ћар Мисирача ради то што ради, јер откако га познајемо, одувијек је желио бити битан, не питајући колико то кошта. Господине, самопрозвани генерале Мисирача, срамота је то што радите, јер Ви сте, ипак, високи официр чије је ратно учешће мизерно у поређењу са улагањима бивше државе у Ваше школовање”, наводе ветерани.

У саопштењу се подсјећа да је Мисирача имао епизоде у којима је прозивао и друге борце и старјешине Војске Републике Српске чији су ратно учешће и допринос Републици Српској неупоредиви са његовим.

“Били сте дужни да будете у првим редовима одбране, а дошли сте да браните Републику Српску тек када сте морали и са пуно закашњења. Зато и јесте борац тек треће категорије, па можете држати лекције само својим колегама активним официрима који су дошли послије Вас. И ником више. Ваша алузија на Трећи банијски одред све говори о Вашем моралу и Вашем чојству”, наведено је у саопштењу.

Ветерани позивају Мисирачу да престане моралисати људима који су се без обавезе, из чистих патриотских побуда одазвали одбрани свога народа добровољно, много прије него што је он био приморан.

“Надамо се да Вас на те глупости нико није приморао и да то, као и увијек, радите због личне и ничим заслужене медијске промоције”, наводе из овог удружења.

Пуковник Милоје Мисирача оптужио је министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душка Милуновића да никада није носио униформу Војске Републике Српске, на шта му је Милуновић узвратио да ће га тужити, те да је поносан на свој ратни пут током којег је пролио крв за Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана