С туристичким ваучером до савршеног одмора у “Бањи Врућици”

Данијела Бајић
С туристичким ваучером до савршеног одмора у “Бањи Врућици”

ТЕСЛИЋ - Под слоганом “'Бања Врућица' - Ваш избор овог љета”, овај здравствено-туристички центар припремио је својим гостима низ погодности за савршен годишњи одмор, с тим што се у ту сврху могу искористити и туристички ваучери.

Позвали су све да у прелијепом природном амбијенту, који је препознат и изван граница наше земље, тијело и душу окријепе у овом туристичком рају.

Да би својим гостима понудили све што им је потребно, укључили су се у пројекат туристичких ваучера, али и креирали посебне понуде.

Како би додатно олакшали коришћење  ваучера свим грађанима, из “Бање Врућице” су, у ту сврху, отворили и посебну телефонску линију, тако да се на број 053/421-400, током цијелог дана, могу добити све потребне информације, те резервисати смјештај.

Из “Бање Врућице” најављују да ће бити подршка и свима онима који из било којег разлога нису у могућности да сами аплицирају за туристички ваучер.

- Наша служба ће за госте моћи да одради и тај дио посла, што значи да ће госте, уколико желе, туристички ваучер чекати овдје, на нашој рецепцији. Ми смо ту да урадимо све умјесто њих, њихово је само да нас позову на телефон - наводе из “Бање Врућице”.

Сви детаљи о понудама налазе се на интернет сајту “Бање Врућице”, гдје је отворен и посебан мени под називом “Туристички ваучер”.

И то није све - с обзиром да очекују велики број породичних посјета, “Бања Врућица” је одлучила да омогући бесплатан боравак дјеци узраста до седам година, умјесто до четири године, како је то до сада био случај. За дјецу узраста од седам до 12 година цијена је 180 КМ за четвородневни програм у чувеном хотелу “Кардиал”.

Увелико их грађани већ позивају на телефон и распитују се о понуди.

- Сви корисници ваучера ће моћи да користе наше стандардне понуде - ноћење с доручком или њеллнесс и здравствене аранжмане, а поред тога смо направили и неколико посебних њеллнесс аранжмана, који су прилагођени коришћењу туристичких ваучера у трајању од три, четири и пет дана - прецизирао је извршни директор за операције, маркетинг и продају у ЗТЦ “Бања Врућица” Александар Радошевић.

Он је подсјетио да је ваучер, уколико долазите сами, могуће користити за минимално три дана боравка, па су стога креирали њеллнесс аранжман “Љетње опуштање”, које уз три ноћења с доручком укључује и вечеру, као и неограничено коришћење и отворених и затворених базена, што значи да на угодан боравак неће моћи да утичу ни временске прилике.

- Када су у питању туристички ваучери, ми истичемо и наш нови аранжман, који ће трајати колико и овај пројекат, односно од 15. јуна до 15. новембра. У питању је аранжман 'Породични одмор', намијењен породицама. Он укључује четири ноћења са доручком, четири вечере, по једно коришћење Кардиал и Орјентал сауне, те два пута у току боравка, у трајању по сат времена, вожње бициклима за цијелу породицу. Такође, и тим гостима је на располагању неограничено коришћење отворених и затворених базена. Цијена тог аранжмана је 299 КМ по особи - истакао је Радошевић.

У пракси то значи да ће гости, који се одлуче за овај аранжман, уз коришћење ваучера имати за 100 КМ умањену цијену. Односно, провешће четири ноћења, а пет дана, у луксузном хотелу “Кардиал”, за шта ће издвајати 50 КМ по ноћењу, односно 40 КМ по дану, а с обзиром на то да се остаје пет дана.

Радошевић истиче да пројекат туристичких ваучера посматрају превасходно као стратешки пројекат, који ће им помоћи не само краткорочно, него и дугорочно.

- Имамо парадоксалну ситуацију, да нама на њеллнесс аранжмане долазе гости из Словеније, која је број један дестинација за њеллнесс у овом дијелу Европе. Истовремено, неки становници Српске одлазе на њеллнесс аранжмане у Словенију, а да никад нису посјетили “Бању Врућицу” - појаснио је Радошевић.

Нада се, стога, да ће грађане Српске, који их никад нису посјетили, пројекат туристичких ваучера мотивисати да дођу у “Бању Врућицу”.

- Имамо ми и велику базу наших сталних гостију, па вјерујем да ће и они ове погодности искористити. Надам се да ће бројни становници Републике Српске ово љето провести у “Бањи Врућици” - истакао је Радошевић.

Неизвјестан је, подсјећа он, и сам одлазак грађана Српске на одмор у иностранство, као што је и долазак иностраних гостију.

- Ситуација је неизвјесна, мијења се из часа у час и кад одете негдје далеко, не знате шта већ може бити сутрадан - подсјетио је Радошевић.

Генерални директор ЗТЦ “Бања Врућица” Драган Богданић указао је на значај пројекта туристичких ваучера, додајући да овај здравствено-туристички центар има много тога да понуди својим гостима.

За посјетиоце су, поручује, уз могућност коришћења туристичких ваучера, припремили и бројне остале погодности.

- Очекујем да ћемо и у наредним годинама више да се дружимо и на нашим, домаћим дестинацијама. Имамо туристички потенцијал, природне љепоте и квалитетну услугу на нашем простору и не морамо свој годишњи одмор да спроводимо изван Републике Српске - рекао је Богданић.

Он се нада да ће пројекат, који се односи на туристичке ваучере, бити настављен и у наредним годинама.

- Ово је подршка очувању радних мјеста. Очекивања су да ћемо на овај начин успјети да пребродимо наредне мјесеце који ће сигурно бити тешки, те да створимо услове да се сачува оно што је до сада изграђено и развијено - навео је генерални директор ЗТЦ “Бања Врућица”.

Подсјетио је да “Бања Врућица” велика очекивања полаже у отварање граница и поновно враћање на тржишта Хрватске и Словеније, одакле су имали веома велики број гостију.

- Као што видите, капацитети су и овдје и свагдје друго празни - навео је Богданић, те додао да је пандемија задала велике проблеме у пословању овој дјелатности.

Рекао је да ће, стога, туристички ваучери значити много не само за ЗТЦ “Бања Врућица”, већ и за цјелокупну туристичку привреду Српске.

- Користим прилику да захвалим и предсједници и премијеру, те министарки трговине и туризма, који су са нама разрађивали овај пројекат - навео је Богданић.

Очекују уплату пореза и доприноса

Према ријечима генералног директора ЗТЦ “Бања Врућица” Драгана Богданића,  настојали су да и овој тешкој ситуацији не отпусте ниједног радника.

- Још нисмо добили исплате ни пореза ни доприноса ни за март ни за април, али се надамо да ће то Влада РС реализовати по договору - рекао је Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана