РВИ Приједор: Без подршке неформалним сједницама у Источном Сарајеву и Градишци

Srna
РВИ Приједор: Без подршке неформалним сједницама у Источном Сарајеву и Градишци

ПРИЈЕДОР - Ратни војни инвалиди /РВИ/ регије Приједор позвали су данас руководства свих градских и општинских борачких организација, као и руководство Борачке организације Републике Српске /БОРС/, да се смање тензије и да се све активности и иницијативе рјешавају у органима Борачке организације, а не на неформалним састанцима.

"РВИ регије Приједор не подржавају сједнице одржане у Источном Сарајеву и Градишци и сматрају да су неформалне, да нису усклађене са Статутом БОРС-а и да наносе штету јединству у овој организацији", саопштено је након сједнице одбора ратних војних инвалида општинских борачких организација регије Приједор и Борачке организације града Приједора одржане данас у Приједору.

Сједница је одржана на иницијативу Одбора ратних војних инвалида Борачке организације града Приједора и Општинске борачке организације Оштра Лука.

"Одбори РВИ борачких организација регије Приједор сматрају да сви они који крше статутарне одредбе нису добронамјерни, да се морају понашати у складу са Статутом, јер само на такав начин можемо сачувати ауторитет Борачке организације и омогућити неопходно јединство како би се ефикасније ријешило питање материјалног и статусног положаја РВИ, али и свих осталих борачких категорија", наводи се у саопштењу.

На сједници је констатовано да је примијетно побољшање активности обора РВИ у односу на претходне године, али да је потребно више пажње посветити РВИ који живе на подручју Федерације БиХ и да се њихови проблеми приоритетно рјешавају, као и да треба увећати средства за бањску рехабилитацију РВИ и повести више рачуна о њиховим спортским клубовима и активностима.

"Сваке године се мора вршити усклађивање личних и породичних инвалиднина са растом трошкова живота, што значи да је неопходно да се увећа основица за обрачун инвалиднина, а посебно да се повећа борачки додатак како на мјесечном, тако и на годишњем нивоу", наводи се у саопштењу.

Предсједник Борачке организације града Приједора Зоран Предојевић рекао је новинарима након сједнице да ће ове закључке представници приједорске регије пренијети сутра на сједници Предсједништва БОРС-а у Пелагићеву.

"Нема мјеста за неслогу, свађу и мимоилажења. Ми смо чврсто увјерени да ће сутра у Пелагићеву дођи до смиривања тензија јер су нам циљеви да се побошљају статусна питања категорија које представљамо", истакао је Предојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана