Ружичић: Захвалност Амбасади САД на помоћи

Срна
Foto: Срна

ЈЕЗЕРО- У општини Језеро данас је свечано предат на кориштење реконструисани објекат Основне школе "Вук Караџић", а радове је финансирала америчка Амбасада у БиХ са око 170.000 КМ.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић изразила је захвалност на помоћи коју америчка Влада пружа овој општини, истичући да очекује да ће добра сарадња бити настављена, саопштено је из општине Језеро.

Ружичићева је разговарала са представницима Амбасаде САД о досадашној сарадњи и могућностима осталих видова подршке овој локалној заједници.

У септембру прошле године завршен је пројекат реконструкције Основне школе "Вук Караџић" у Језеру који је обухватио замјену спољне и унутрашње столарије, пећ за централно гријање и реконструкција крова.

Пројекат је финансиран средствима америчке Амбасаде у БиХ (Америчка команда за Европу – ЕУКОМ) кроз Програм хуманитарне помоћи Владе САД.

На радном састанку са Ружичићевом биле су замјеник шефа мисије у Амбасади САД у БиХ Елен Џермејн, директор канцеларије америчке Амбасаде у Бањалуци Брајана Пауерс и асистент за политичка питања у Амбасади Биљана Крчмар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана