Руски тим стручњака дезинфикује болничке објекте у Бијељини

Срна
Руски тим стручњака дезинфикује болничке објекте у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Тим руских стручњака почео је јутрос у Бијељини дезнифекцију болничких објеката.

Ријеч је о објектима старе болнице, односно ковид болнице, затим простору око болнице и Ургентног центра новог објекта ове здравствене установе.

Вршилац дужности директора бијељинске болнице Милица Ловрић истакла је значај ове активности у вријеме епидемије вируса корона и захвалила ресорном министарству и Влади Републике Српске који су омогућили долазак руских стручњака у Бијељину.

Ловрићева је нагласила да је данас стављен у функцију објекат старе хирургије, који је реновиран и има капацитет од 70 кревета.

- Дезинфекцију је извршио тим руских стручњака, како бисмо у овај објекат смјестили пацијенте код којих постоји сумња на инфекцију, са нејасним фебрилним стањима и пацијенти који чекају налаз на Ковид-19 - рекла је она.

Она је навела да ће у овом објекту бити и пријемна карантинска амбуланта, а просторије грудног одјељења ће бити за пацијенте са већ регистрованим ковид-19, који имају тешку или веома тешку клиничку слику, саопштено је из бијељинске болнице "Свети врачеви".

- У оквиру тог објекта се налази карантин три, односно просторије гдје се налази интензивна њега, са респираторима - навела је Ловрићева, истичући да је обезбијеђен и портабилни рендген, као и апарати за ултразвучну дијагностику, што ће, каже, допринијети лакшој опсервацији пацијената.

Ловрићева је рекла да са данас уређеним и опремљеним објектом старе хирургије, ковид болница на располагању има 143 кревета.

Она је још једном захвалила тиму руских стручњака који дезинфикује медицинске објекте у Бијељини, као и Министарству здравља.

Ловрићева је захвалила и српском члану Предсједништва Милораду Додику и Влади Републике Српске за то што су обезбиједили једнократну помоћ здравственим радницима, истичући да то представља не само финансијску, већ и моралну подршку, јер показује да се цијени њихов рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана