Руски тим дезинфикује Болницу "Свети апостол Лука" у Добоју

Срна
Руски тим дезинфикује Болницу "Свети апостол Лука" у Добоју

ДОБОЈ - Припадници епидемиолошког одреда руске војске обављају данас системску дезинфекцију. Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Предсједник Комисије за интерхоспиталне инфекције у добојској болници Зоран Благојевић рекао је да данашње мјере пружају сигурност и безбједност код пацијената, али и код запослених, те припадницима епидемиолошког одреда руске војске захвалио за ангажовање у Српској, упркос борби која се води и у Руској Федерацији.

- Сви скупа - менаџмент Болнице, Градска управа Добоја, Влада Републике Српске воде рачуна о сваком детаљу - изјавио је Благојевић.

Благојевић је рекао да је циљ данашње дезинфекције да вирус корона не постане интрахоспитална инфекција у болници - међу радницима и пацијентима, до чега до сада није дошло, наглашавајући да овај процес мора бити рађен у континуитету.

Директор Болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић рекао је да су Руси дошли у четири тима и да посао почиње од заразног одјељења, заједно са саобраћајницама.

- Укупна површина Болнице је неких 15.000 метара квадратних, с тим да се неће радити све, већ само оно што сматрамо да је неопходно - изјавио је Гајић.

Гајић је рекао да су све неопходне припреме извршене и да је данашња активност релизација договора са руским стручним тимом који је у суботу, 11. априла, био у Добоју.

- Тренутно у Болници леже четири пацијента код којих је потврђен вирус корона - два са тежом клиничком сликом и два са средњом и сви су из Теслића, као и четири суспектна лица - рекао је Гајић.

  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана