Руски привреднци у Дервенти

Срна
Руски привреднци у Дервенти

Дервента - Начелник општине Дервента Милорад Симић разговарао је данас са делегацијом Привредне коморе московског округа Домодедово у оквиру њихове друге посјете овој локалној заједници с циљем успостављања привредне и економске сарадње.

Симић је истакао да је већ извјесно да је Дервента пронашла једну општину у области Вороњеж која је изразила жељу да оствари чвршће везе са Дервентом.

“Посебно је интересантно што су нас посјетили представници привредне коморе, а ту су и представници авиокомпаније ради успостављања везе између Москве и Бањалуке. То није толико у нашој надлежности, али је свакако добра ствар за Републику Српску. У делегацији је и један млади хотелијер који намјерава да инвестира, а овдје је дошао да види наше потенцијале”, рекао је Симић новинарима.

Руска делегација је данас посјетила предузећа “Санино” и “Мрежа нетворк”, као и манастир Покрова Пресвете Богородице у Бишњи.

Потпредсједник Привредне коморе Домодедова Денис Кочетов изразио је задовољство што је поново у Дервенти, гдје су наишли на топао пријем.

“Овај град је веома лијеп и оставио је на мене дубок утисак током прве посјете. Дошли смо да се упознамо са могућностима и имамо идеје шта треба да урадимо, али о томе ћу више говорити послије Нове године јер до тада планирамо да покренемо неке активности”, рекао је Кочетов.

Руска делегација ће наредних дана посјетити Кулаше и Теслић, као и Србац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана