Руси уче од бијељинских љекара

Љ. А.
Руси уче од бијељинских љекара

Бијељина - Медицинари из Русије увјерили су се јуче у добре резултате које постиже бијељински Дом здравља, због чега су од руководства ове установе затражили подршку у унапређењу квалитета здравствених услуга у Сергеј Пасаду.

Руководство Медицинско-санитарне установе Федералне медицинско-биолошке агенције Руске Федерације исказало је велико интересовање за функционисање менаџмента Дома здравља.

Директор бијељинског Дома здравља Златко Максимовић казао је да је руској делегацији презентован примјер систематског рада на унапређењу квалитета, принципи лидерства руководства и укључење запослених у спровођење промјена. 

- Они су видјели нешто ново, првенствено када је у питању менаџмент у нашој установи, али и квалитет - рекао је Максимовић, који је оцијенио да је ова посјета од велике важности за Бијељину, али и за цијелу Републику Српску.

Максимовић је нагласио да сарадња са Русима већ постоји, те да ће се у наредном периоду радити на њеном јачању. Он је позван да у Русији одржи предавање на тему "Квалитет здравствених услуга - менаџмента".

Директор Медицинско-санитарне установе Евгениј Књазев, који је са сарадницима Олегом Рудаковим и Светланом Швикином обишао Дом здравља, казао је да су веома задовољни оним што су видјели.

- Чули смо више пута о успјесима медицинара из РС и Бијељине, а дошли смо да видимо како можемо да успоставимо даљи правац дјеловања - рекао је Књазев.

Он је истакао да ће позвати колеге из Србије и РС да им помогну у достизању нових нивоа квалитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана