Рунић: Ускоро реконструкција пута ка средњовјековном Висућ граду

Срна
Foto: Агенције

ДРВАР- Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је почела реконструкција пута према селу Награђе гдје се налази средњовјековни Висућ град и остаци најстарије богомоље у БиХ, те истакла да је ријеч о послу вриједност готово 238.000 КМ.

"У току је реконструкција и асфалтирање пута за Награђе у општини Дрвар. Вриједност овог пројекта је 237.972 КМ, а средства су обезбиједиле владе Републике Српске и Федерације БиХ", рекла је Рунићева.

Она је додала да је извођач радова фирма "Мркоњић путеви".

Према ријечима Часлава Шобота, предсједника Удружења "Награђе - Црна краљица", асфалтирање пута је од великог значаја.

"Пут је од великог значаја за ширу друштвену заједницу па га ми зовемо пут љубави и слоге. Јединствено, велико и свето мјесто Награђе нам је још ближе. А, са Награђем ближе нам је и средњовјековна јединствена тврђава Висућ град или у народу познатија као Црна краљица", рекао је Шобот за Срну.

Он додаје да ће се сад лакше стизати и до светог мјеста гдје су пронађени темељи православне богомоље стари вијековима.

"Ближе нам је и уникатан кањон воде Висућице са свим својим природним љепотама испод планине Јадовник што је велики потенцијал нашег Дрвара", додао је Шобот.

Он је изразио захвалност Рунићевој која је препознала потенцијал и потребе Награђа у развоју туризма, али и олакшању живота повратника, као и свим људима доброг срца који учествују у стварању љепшег живота у овом селу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана