Рунић: Србија вратила Дрварчанима наду у боље сутра

Срна
Рунић: Србија вратила Дрварчанима наду у боље сутра

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић истакла је, у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу поводом 15. фебруара, Дана државности Србије, да је захваљујући Србији у Дрвар враћана нада у боље сутра, као и да је сигурна да ће сарадња Републике Српске и Србије бити настављена и додатно оснажена на опште задовољство српског народа.

"У наш град вратили сте вјеру у боље сутра и омогућили останак и опстанак на овим просторима. Иако смо територијално раздвојени, на овај важан дан осјећамо дубоку повезаност и нераскидиву везу са матицом Србијом, као дио нечега чему одувијек припадамо. Ваша брига о нама је доказ да нисмо и никада нећемо бити заборављени", нагласила је Рунићева.

Она је истакла да је Србија за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата пружила руке Дрварчанима.

"Прије 25 година протјерани смо са својих огњишта. Србија нам је несебично пружила руке. Тај чин спаса и утјехе никада нећемо заборавити, као ни чињеницу да Србија и данас брине о Србима ма гдје год они били", нагласила је Рунићева.

Она је навела да је, захваљујући донаторским средствима Владе Србије намијењеним Дрвару, урађена путна инфраструктура, отворена Конзуларна канцеларија Републике Србије, реконструисана Служба хитне медицинске помоћи, помогнуто пољопривреди, породиљама, дјеци Дрвара, а Србија је отворила текстилну Фабрику "Јумко" у којој је тренутно запослено стотину жена.

Рунићева је, у честитки у име становника Дрвара и у лично име, државном врху и грађанима Србије пожељела успјех у даљем развоју Србије.

"Сигурна сам да ће друштвена, економска и политичка стабилност Србије наставити да јача и у будућем периоду, те да ће се сарадња братске нам Српске и Србије наставити, додатно оснажена на опште задовољство српског народа", рекла је Рунићева Срни.

У Србији ће данас полагањем вијенаца, свечаном државном церемонијом у Орашцу, те додјелом ордена у Београду бити обиљежен Дан државности, као знак сјећања на два важна догађаја из историје Србије, која су се десила на Сретење, 15. фебруара - Први српски устанак који је избио 1804. године и проглашење Сретењског устава 1835. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана