Рунић: Слобода медија посебно важна за Србе у Федерацији

Срна
Рунић: Слобода медија посебно важна за Србе у Федерацији

ДРВАР - Начелник општине Дрвар Душица Рунић честитала је 3. мај - Свјетски дан слободе медија, уз нагласила да је слобода медија посебно важна у Федерацији БиХ (ФБиХ), гдје су Срби мањина.

Рунићева је рекла Срни да захваљујући слободи медија Срби повратници у Дрвару и Крајини могу указати на бројне проблеме са којима се повратничка популација сусреће.

Она је навела да је Радио Дрвар једини српски медиј у ФБиХ, те да је жеља Дрвар постане центар извјештавања повратничких општина чим се за то створе финансијски услови.

Рунићева је додала да се родила идеја о оснивању телевизијске куће која би покривала општине у Ливањском и Унско-санском кантону.

“Да сваки Србин повратник добије шансу да исприча своју причу, да се чује и за Србе са Купреса, Ливна, Босанске Крупе, Кључа и Бихаћа и сваког села гдје год су се вратили на своја огњишта”, навела је Рунићева.

Она је честитала Свјетски дан слободе медија новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у БиХ, као и другим запосленим у средствима јавног информисања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана